Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Medi Ambient
        • Els ciutadans de Sant Adrià de Besòs podran gaudir en els propers mesos d’un nou espai natural a l’entorn metropolità

Els ciutadans de Sant Adrià de Besòs podran gaudir en els propers mesos d’un nou espai natural a l’entorn metropolità

Publicada: 11.10.2006Secció: Medi Ambient

El projecte de recuperació del riu Besòs arriba ara a la darrera fase amb la transformació de la desembocadura en una reserva verda i en un corredor per a las aus migratòries.



El municipi arriba així a la culminació d’un gran projecte que s’ha allargat durant prop de 10 anys i que ha permès transformar el riu i el seu entorn de dalt a baix. Un riu, el Besòs, que en el seu dia va ser popular per la seva brutícia, però que avui s’ha integrat en un parc natural que visiten milers de ciutadans.



El darrer tram en transformar-se és la desembocadura que canvia la seva actual fisonomia per convertir-se en una reserva d’aiguamolls i en un corredor migratori d’aus. Aquest canvi respon a la posada en marxa per part del Consorci del Besòs, organisme públic que gestiona els projectes de l’entorn del riu, de la darrera fase de la recuperació del riu.

El tram que queda per dignificar té uns 500 metres de longitud, des del pont de l’avinguda d’Eduard Maristany fins al mar, i prop de 3500 metres quadrats de superfície.



Aquesta gran actuació de naturalitzar i potenciar un corredor que comunica el mar amb la serralada litoral convertirà la zona en un punt clau per les aus migratòries. De moment, s’han censat unes 150 espècies, a més d’alguns peixos, amfibis i petits mamífers.

L’espai s’omplirà amb vegetació de ribera i amb espècies arbustives típiques del Mediterrani. També es crearà una escullera per evitar el desbordament del riu i una llacuna d’aigua dolça.



La recuperació del Besòs va començar fa una dècada. Cada any més de mig milió de persones visiten cada any la zona verda. Però a diferència del parc fluvial que s’estén des de Montcada i Reixac fins a Sant Adrià de Besòs, el tram de la desembocadura no serà accessible pels ciutadans ja que es vol evitar que la presència de les persones pugui pertorbar la vida dels ocells.



La mancomunitat de municipis financia aquest projecte valorat amb més d’un milió d’euros. La tasca d’integrar el riu dins de la trama urbana passa per oblidar definitivament el passat de claveguera que va arribar a ser el Besòs al seu pas per aquest municipi



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat