Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • Els indicadors que mesuren el consum de drogues entre els joves apunten a un increment de la xifra de menors que en fan ús

Els indicadors que mesuren el consum de drogues entre els joves apunten a un increment de la xifra de menors que en fan ús

Publicada: 06.10.2006Secció: Salut

És per aquest motiu que el Ministeri de Sanitat ha presentat aquesta setmana una nova campanya contra les drogues en un intent de frenar el seu consum entre els joves dels 14 a 18 anys. La majoria dels que demanen ajuda són els consumidors de cocaïna, segons constata Projecte Home a Montgat.



Els darrers estudis indiquen que uns 29mil menors consumeixen cannabis cada dia, mentre que uns altres 6.000 trien la cocaïna. Les xifres apunten un increment de consum entre joves, la cocaína és ja la substància més demanada. A la seu que Projecte Home de Catalunya té a Montgat, es treballa per al tractament i la prevenció de les drogodependències, promovent l’autonomia i la reinserció social de les persones amb problemes de conductes addictives.



Gairebé el 80 per cent de les persones que demanen ajuda a la ONG Projecte Home tenen problemes amb la cocaïna. Una xifra que coincideix amb el darrer Informe Mundial de les Drogues, on es revela que el consum d’aquesta droga ha crescut de manera important a Europa, sobretot a l’estat espanyol.



L’inici del consum de drogues, sobretot de cannabis, es fa cada vegada en un edat més avançada. A Projecte home es porta a terme un programa educatiu i terapèutic específic per a adolescents amb problemes associats al consum de drogues, i a les seves famílies. El paper de les famílies esdevé clau en el tractament per deixar que sigui un hàbit entre els joves.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat