Botó Contacta amb Badaweb

El bosc continua utilitzant-se com si fos un calaix de sastre

Publicada: 06.10.2006Secció: Medi Ambient

Un indret en que tot s’hi pot guardar o abandonar, des de la runa de les cases, passant pels cotxes i evidentment aquells ciutadans que l’utilitzen per perdre de vista els animals que ja no volen. Tot i que en els darrers anys aquestes situacions van minvant, el balanç del programa de prevenció ambiental de la Guàrdia Urbana de Badalona indica que encara s’ha de lluitar per preservar l’entorn natural de la ciutat.



El bosc com a cementiri de cotxes. Aquesta és la idea d’ús que tenen alguns ciutadans quan se’ls acut abandonar el seu vehicle al primer indret amagat que troben. Potser no saben que existeix un indret específic per deixar-hi els cotxes que ja no circulen, però de ben segur que és més fàcil conduir fins a la zona escollida, baixar del cotxe i donar-li l’esquena. Aquest deu ser un dels motius pels quals la Guàrdia Urbana ha localitzat i retirat 4 vehicles de la Serra de Marina. En relació a vehicles el cos policial n’ha trobat tres de robats i un camió cremat a Ca l’Alemany.

Hi ha qui opta per utilitzar aquestes zones naturals protegides com a circuit i és per això que s’han tramitat fins a dues denúncies per infracció per circular amb vehicles a motor per una zona forestal.



El Balanç d’aquest estiu parla d’altres actuacions més tristes. És el cas de la troballa d’animals abandonats, ja siguin gossos com bestiar de corral no autoritzat. La captura i comís s’ha dut a terme amb la col·laboració de la Unitat de Protecció de la Salut de l’àmbit de Serveis a les Persones de l’Ajuntament. Afegim que sobre els animals encara hi ha qui infringeix la llei de caça d’ocells protegits a l’entorn de la Font del Pop.



Pel que fa a animals salvatges s’han realitzat actuacions d’auxili i recuperació. És el cas de dues cries de mussol que es van entregar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa de la Generalitat. També, però, s’han trobat casos en que els animals, ja siguin guineus, guilles o senglars, ocasionaven un risc o dany a finques rurals i de cultiu i pels quals s’han efectuat actuacions de control.



Tot plegat són algunes de les incidències que la Unitat de Motoristes de la Guàrdia Urbana de Badalona ha dut a terme en el període que va des de mitjans de juny i fins l’11 de setembre.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat