Botó Contacta amb Badaweb

Marató de donació de sang, a la plaça de la vila

Publicada: 29.09.2006Secció: Salut

Ser major d’edat i pesar més de cinquanta quilos. Són els dos requisits bàsics, i força fàcils d’acomplir –sigui dit d’altra banda-, per ser donant de sang. El Banc de Sang i Teixits i l’Ajuntament de Badalona han organitzat un any més una marató de donació de sang. Es tracta d’una crida en veu molt alta, perquè fa falta reserves de sang als hospitals, i perquè aquesta sang salva vides.



La marató dura de 10 a 10, de 10 del matí a 10 de la nit, i totes les persones que hi vulguin participar fent donacions han d’adreçar-se al Club Sant Jordi, a la Plaça de la Vila.



El Banc de Sang i Teixits és en l’actualitat l’únic banc de sang de Catalunya que s’ha format a partir de la unió de tots els bancs de sang del territori català. Un banc de sang unitari que compta amb unitats mòbils que fan itineraris per les ciutats, i és el responsable dels serveis de transfusió d’onze hospitals públics catalans.



L’any passat és van obtenir prop de 219 mil donacions. Pel 2007, però, seran necessàries 270 mil. Les donacions de sang, salven vides de moltes maneres. De cada donació se’n poden separar els glòbuls vermells, les plaquetes o el plasma, entre d’altres components, i serveixen per al tractament de moltes malalties.



Recordem: tot el dia, de 10 del matí a 10 de la nit, Marató de Donació de Sang al Club Sant Jordi, a la Plaça de la Vila de Badalona.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat