Botó Contacta amb Badaweb

Baixa entre un 6 i un 10% la venda de tabac a Badalona

Publicada: 13.06.2006Secció: Salut

Els efectes de la llei antitabac ja es deixen notar en les vendes als estancs més de 5 mesos després de la seva posada en marxa. Badalona no és una excepció i la disminució en la facturació es calcula entre un 6 i un 10%



La minva en les despeses confirma el que els estanquers temien des del gener, quan es va entrar en vigor la nova normativa sobre el tabac que prohibeix fumar als llocs de feina i també en locals de menys de 100 metres quadrats. Segons el gremi d’estanquers de Catalunya, cada estanc ha perdut entre uns 1.200 euros de mitjana. A Badalona, el descens en la facturació és d’entre un 6 i un 10%, mentre que a Catalunya es calcula en un 8%. L’Helena Beneito, del gremi d’estanquers de Catalunya i propietària d’un estanc al carrer Pujol, creu que una de les solucions podria ser buscar alternatives de negoci i poder vendre altres productes. Per altra banda, la Federació Catalana d’Associacions de Locals Oci Nocturn, que agrupa 800 bars musicals, entre els quals alguns de Badalona, han demanat una moratòria en l’aplicació de la llei antitabac. Des d’aquesta entitat, creuen que no podran dur a terme les obres per separar les zones de fumadors de les de no fumadors abans de l’1 de setembre. Ara tampoc estan disposats a tancar els seus locals per dur a terme les obres ja que comença la temporada turística.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat