Botó Contacta amb Badaweb

L'Escola del Mar monta una exposició sobre el Cavallet de Mar

Publicada: 12.06.2006Secció: Medi Ambient

És fràgil, petit i típicament badaloní. És el cavallet de mar. Per tots aquells que vulguin conèixer més detalls sobre la vida d’aquest peix que es pot trobar a uns metres de la costa badalonina, l’Escola de Mar ha muntat una mostra coincidint amb el dia mundial del Oceans. Una celebració que pretén conscienciar de la necessitat de mantenir aquest patrimoni de la humanitat.

Les seves característiques especials fan del cavallet de mar un símbol de les nostres costes i de la degradació que viuen els oceans arreu del món. El cavallet de mar és un element emblemàtic i màgic que ha donat peu a molta literatura i iconografia, però és alhora un gran desconegut. Poca gent sap que és un peix que pertany al mateix grup que el lluç o la sardina i que té molts aspectes peculiars, com per exemple, la seva reproducció. D’entrada, és el mascle el que s’ocupa de gestar les seves cries i de dur-les a la panxa fins al moment de néixer. “Uns peixos diferents: els cavallets de mar” és també una mostra reivindicativa. A banda de satisfer la fascinació que susciten aquests animals marins vol sensibilitzar els assistents sobre la degradació que pateixen els oceans i els cavallets de mar com a espècie amenaçada. De fet, la presència de cavallets de mar al litoral, diuen els experts, és un indicador de la qualitat ambiental de les nostres platges. Una presència que, malauradament, els darrers anys ha anat a la baixa arreu del món i Badalona no ha estat una excepció.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat