Botó Contacta amb Badaweb

El Ministeri de Sanitat i Consum ha activat el pla contra la calor

Publicada: 02.06.2006Secció: Medi Ambient

Amb l’arribada de l’estiu, la pujada de les temperatures i la major exposició al sol augmenten els riscos per a la salut. Per aquest motiu, el Ministeri de Sanitat y Consum ha activat el pla contra la calor. El pla tindrà una durada de quatre mesos i a Badalona s’activaria si superéssim els 33 graus de temperatura.



El pla estableix tres nivells d’alerta. El nivell 1, d’informació i vigilància, se centra en oferir consells a la població sobre la protecció del sol i les elevades temperatures. El nivell 2, correspon a un risc mig. Davant aquesta situació, la direcció general de Salut Pública s’encarregarà d’alertar als sistemes sanitaris i als serveis socials. Per últim el nivell 3, implica un alt risc i activa la comunicació i coordinació de la xarxa de serveis sanitaris amb els serveis socials, Creu Roja, organitzacions no governamentals i mitjans de comunicació. L’entrada a aquest nivell suposa també la posta en marxa d’un pla específic on es prenen mesures concretes com la vigilància a domicili dels col·lectius més vulnerables.

S’han establert unes temperatures llindar per a cada comunitat i províncies a partir de les quals s’activaran els diferents nivells d’alerta. Els 33 graus de màxima i els 22 graus de mínima són els llindars establerts per a la província de Barcelona. Quant es superin aquestes temperatures s’activarà el pla d’alerta.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat