Botó Contacta amb Badaweb

L’1% de la població badalonina pateix epilèpsia

Publicada: 30.05.2006Secció: Salut

En total, a tot l’estat, la Federació espanyola d’epilèptics compta 400.000 les persones que pateixen aquest tipus d’atacs. Tot i això, puntualitzen que continua havent-hi molts afectats que, per por a un rebuig social o laboral, silencien la seva malaltia.



Segons la portaveu de l’associació Amigos de l’epilèptic de Badalona i també vicepresidenta de la Federació espanyola d’Epilèptics, Rocío Mateos, la societat actual encara no entén què és l’epilèpsia, i, en conseqüència, no se sap actuar i es repon amb un rebuig a aquests malalts.



L’epilèpsia és una malaltia crònica que pateixen aquelles persones que distorsionin l’activitat neuronal normal. Tot i això, cal insistir que el quadres epilèptics no són malalties mentals, ni afecten la intel·ligència. Les persones que la pateixen poden portar una vida pràcticament normal, un cop que aconsegueixen controlar les seves crisis amb un tractament apropiat. Per tal d’aconseguir socialitzar i normalitzar la situació d’aquelles persones que pateixen epilèpsia, la Federació Espanyola ha aconseguit que el 24 de maig sigui declarat dia internacional de la Epilèpsia. Sota el lema “Sortir de l’obscuritat” es treballa perquè els epilèptics puguin viure en societat sense por a ser rebutjat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat