Botó Contacta amb Badaweb

Dissabte es van poder veure dues balenes davant la costa badalonina

Publicada: 24.05.2006Secció: Medi Ambient

Aquest dissabte, s’han pogut veure dues balenes davant la costa de ciutat. Dos badalonins, en David Antoja i en Ferran Carrascosa, van sortir del port de la ciutat per anar a pescar i a 10 milles de la costa van veure aparèixer dues balenes. Els mamífers que pertanyen a l’espècie coneguda com a “rorqual comú” menjaven “krill”, és a dir, unes gambetes vermelles que són el seu principal aliment.



La presència d’aquests mamífers davant les costes catalanes és més habitual del que generalment es pensa. Es calcula que, a la Mediterrània Occidental, hi ha una població estable de 4mil exemplars que es concentren a la zona situada entre el Golf de Lleó, Còrsega i la costa de Ligúria.

Les balenes fan una migració anual i, durant el mes de maig, és quan és més fàcil observar-les ja que passen a uns 15 o 20 quilòmetres de la costa. El rorqual comú és la balena més comuna de la Mediterrània i és la segona més gran de mida ja que pot superar els 20 metres de llargària. David Antoja afirma, fa dues setmanes, també va veure dofins davant la costa de Badalona.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat