Botó Contacta amb Badaweb

La regidoria de Medi Ambient fa temps que instal·la compostadors a les cases

Publicada: 04.04.2006Secció: Medi Ambient

Les deixalles que sovint acaben en una bossa d’escombraries poden ser més útils del que sembla. La regidoria de Medi Ambient fa temps que instal·la compostadors a les cases per tal de convertir la matèria orgànica en adobs per a les plantes.



En Joan Fernández té moltes plantes al seu terrat del carrer Escultor Clarà i a més, també té cura d’un hort urbà. Per adobar-ho tot plegat, fa 14 mesos que va demanar un compostador a la regidoria de Medi Ambient i està molt satisfet dels seus resultats.



Aquests compostadors, no gaire més grans que un cubell de les escombraries, funcionen amb cucs de terra que converteixen la matèria orgànica en adobs.



Per exemple, aquests cucs no mengen ni greixos, ni carn ni peix. Sí, en canvi, els vegetals. Del resultats se n’aprofiten els líquids sobrants, els anomenats lixiviats, i l’adob. D’aquesta manera, a la casa del Joan Fernández hi ha menys deixalles i s’estalvien els diners que costarien els adobs. Per altra banda, eviten l’ús de productes químics que farien malbé el medi ambient.

Si algú creu que pot fer un bon ús d’aquests compostadors, només cal que truqui a la regidoria de Medi Ambient, al telèfon 93 483 29 59.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat