Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • Les persones que han contret la sida ja no són les que més pateixen la tubercolosi

Les persones que han contret la sida ja no són les que més pateixen la tubercolosi

Publicada: 24.03.2006Secció: Salut

En els últims 20 anys, a causa de la pobresa dels països d’origen, són els nouvinguts els que representen el 50% dels malalts de tuberculosi que arriben a l’hospital. Sovint porten la malaltia del seu país i la desenvolupen aquí a causa de les condicions en què viuen. Can Ruti és des del 1984, l’hospital de referència en el tractament de la tuberculosi. En aquest temps, els casos han davallat de 400 a una seixantena per any. Cada vegada més, però, es concentren en persones immigrants. Segons Ruiz, el tractament del tuberculosi és barat i 100% eficient. El problema és que la majoria de pacients no compleixen els sis mesos que dura la cura. Tot i així, Ruiz té l’esperança que abans del 2050 s’haurà eradicat del tot la malaltia a Espanya.

Aquelles persones que arrosseguin tos o febre durant més de 14 dies sense causa justificada que vagin a fer-se una revisió. Ja que els símptomes de la tuberculosi no són reconeixibles. Aquests són consells que donen des de l’hospital Germans Trias i Pujol arriben després que divendres passat se celebrés el Dia Mundial de la Tiberculosi.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat