Botó Contacta amb Badaweb

Dia Mundial de l'Aigua

Publicada: 22.03.2006Secció: Medi Ambient

Tancar les aixetes quan ens ensabonem les mans o les dents, no deixar córrer l’aigua innecessàriament quant rentem els plats o substituir un bany per una dutxa són alguns dels hàbits personals que es poden adoptar per tal d’estalviar aigua a casa. Són alguns dels consells que podem seguir per estalviar aigua.



El wàter és el que genera la major part del consum domèstic, cada descarrèga suposa entre 6 i 10 litres d’aigua. És important no fer servir el water com a papera i utilitzar-ho només quan segui necessari.

També es contribueix a l’estalvi utilitzant la dutxa. Cada cop que s’omple la banyera es desaprofiten uns 300 litres d’aigua. En canvi a la dutxa, si estem cinc minuts sota l’aigua i tanquem les aixetes mentre ens ensabonem, només es gasten uns 50 litres.

Tancar l’aixeta mentre ens ensabonem les mans, ens rentem les dents, ens afeitem o ens aixugem la cara pot suposar un estalvi de més de 12 litres per minut.

Un altre espai de la casa on es fa una important despessa d’aigua és a la cuina. A l’hora de rentar els plats és millor omplir la pica d’aigua que no pas deixar l’aixeta oberta tota l’estona, d’aquesta forma es pot arribar a estalviar fins a 80 litres.



Si es fa servir el rentavaixelles o la rentadora convé posar-los en marxa quan estiguin ben plens i seleccionar els programes adecuats segons el tipus de brutícia. S’ha de tenir en conte que una rentadora domèstica utilitza de 80 a 100 litres d’aigua per rentada.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat