Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • 30.000 mostres analitzades i 3.000 pacients atesos són les dades de l’ICO de Badalona

30.000 mostres analitzades i 3.000 pacients atesos són les dades de l’ICO de Badalona

Publicada: 17.03.2006Secció: Salut

30.000 mostres analitzades i 3.000 pacients atesos són les dades de l’Institut Català d’oncologia de Badalona, l’ICO, amb dependències a l’Hosptial Germans Trias i Pujol des de l’any 2002 i fins el 2005.

Dades possibles gràcies als aparells adquirids per la Fundació Badalona contra el càncer i cedits a aquest centre. L’ICO tindrà a finals d’aquest any un nou aparell per diagnosticar abans els tractaments d’un càncer. La “PCR quantitativa”, que així s’anomena la nova màquina, permetrà fer-ho. És l’objectiu que s’ha marcat aquest 2006 la sisena marató Badalona Contra el Càncer.

El nou sistema analitza les mostres dels pacients 4 vegades més ràpid que l’actual màquina del centre. Segons el biòleg de l’ICO, José Luis Ramírez, es podrà determinar amb més precisió la quimioteràpia adequada i en menys temps.



El seqüenciador d’ADN cedit l’any passat ha permès al centre encapçalar un estudi a nivell estatal per comprovar els resultats d’un fàrmac que en alguns casos converteix en crònic un càncer terminal de pulmó. Segons l’ICO, s’ha pogut estudiar prop de mil pacients i analitzar 96 mostres al dia.



El centre ha rebut mostres d’arreu de l’Estat i d’Europa, en països com Portugal i fins i tot del Brasil.

D’altra banda, segons va fer públic ahir al vespre l’alcaldessa de Badalona Maite Arqué, la generalitat de Catalunya ha demanat que el consistori cedexi una altra de les ex escoles de Can Ruti per ampliar l’espai destinat a la recerca d’aquest camp.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat