Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • El virus de la sida respon igual davant del mateix tractament en el sistema immunitari

El virus de la sida respon igual davant del mateix tractament en el sistema immunitari

Publicada: 17.03.2006Secció: Salut

El virus de la sida respon igual davant del mateix tractament en el sistema immunitari, segons es desprén d’un estudi liderat per investigadors de la Fundació IrsiCaixa, de l’hospital Germans Trias i Pujol. Això permetrà en un futur dissenyar vacunes preventives. L’estudi ha estat finançat, en part, per La Marató de TV3.



Els resultats de l’estudi de la fundació Irsi Caixa s’han publicat a l’últim número de la revista nord-americana Journal of experimental medicine. D’aquest se’n desprèn que el virus de la sida es comporta igual davant de la mateixa pressió immunitària.

Aquesta investigació obre la porta, segons Can Ruti, a desenvolupar tractaments personalitzats, segons les característiques genètiques de cada persona.



L’estudi s’ha basat en dos bessons genèticament iguals, infectats simultàniament per la mateixa soca del virus. L’hospital ha seguit durant sis anys l’evolució clínica dels germans. De fet, els metges van aprofitar una circumstància tan estranya com que els bessons quedessin infectats del mateix virus i en poques setmanes de diferència.

La investigació ha permès que als investigadors d’IrsiCaixa comprovar com el virus evoluciona de la mateixa manera davant d’un tractament. En els germans, el virus ha mutat diverses vegades i ho ha fet igual en tots dos casos.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat