Botó Contacta amb Badaweb

El decret d’ecoeficiència s'implanta a Badalona

Publicada: 06.03.2006Secció: Medi Ambient

Des del Febrer del 2004 Badalona conta amb una ordenança solar tèrmica que obliga als edificis de nova construcció i a les grans rehabilitacions a incorporar sistemes de captació d’energia solar per a la producció d’aigua calenta. A aquesta iniciativa municipal, d’aquí a sis mesos, se li haurà de sumar el nou decret d’ecoeficiència que ha aprovat el govern de la Generalitat. Els nous projectes d’obres hauran d’incorporar mesures d’eficiència energètica i d’estalvi d’aigua, així com l’utilització de materials sostenibles en la construcció. La recollida selectiva de les escombraries també és un nou punt que s’haurà de tenir en conte a l’hora de dissenyar un nou habitatge ja que s’haurà de reservar un espai d’un metre i mig de diàmetre que permeti la separació de les escombraries en envasos lleugers, matèria orgànica, vidre, paper, cartró i rebuig



Les noves edificacions seran més ecològiques. Les aixetes disposaran de mecanismes d’economització d’aigua i les cisternes dels vàters hauran de tenir instal·lat el sistema de doble descarrega. Les finestres disposaran de vidres dobles i serà obligatori la instal·lació de tendals en les façanes orientades cap al sol. Pel que fa els materials i als sistemes de construcció s’incorporaran aspectes com l’utilització de productes obtinguts del reciclatge de residus, la instal·lació de sistemes de reaprofitament d’ aigües de pluja o la construcció de cobertes enjardinades .



Tot plegat, es calcula que amb les noves mesures es podran estalviar un 12% en les factures de llum, aigua i gas. I alhora reduir en un 28% les emissions de CO2 que provenen dels habitatges.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat