Botó Contacta amb Badaweb

El Museu inaugura una mostra a Joan Pedragosa

Publicada: 01.03.2006Secció: Exposicions

“Joan Pedragosa, escultura. Espais sense límits” és el títol de l’exposició que inaugura aquest vespre el museu de Badalona.



El logotip de l’empresa badalonina Mobba, amb les lletres entrellaçades. Una proposta gràfica traçada pel dissenyador gràfic Joan Pedragosa fa dècades. Nascut a Badalona el 1930 i mort aquest 2005, Pedragosa és el centre de l’exposició que el Museu inaugura avui.

Joan Pedragosa, escultura. Espais sense límits.

Un títol que amaga una vuitantena d’obres que van farcir els seus 75 anys d’art gràfic. Amb fama internacional, l’artista badaloní va ser un dels fundadors de l’associació Grafistes del Foment de les Arts Decoratives, el FAD, amb qui va participar en les primeres exposicions de disseny fetes a Barcelona. Va ser l’ideòleg d’expressions artístiques quotidianes, com cartells, aparadors i embalatges.

L’exposició del Museu de Badalona recorre l’evolució creativa en un camí de 80 peces, amb obres que van començar als anys cinquanta. Una transformació progressiva cap a la geometria, els volums i els espais. Escultures amb moviments, mòbils i retallables tridimensionals són el precedent de les seves escultures en gran format. Entre aquestes, les “Escultures de Viatge”, que van acompanyar Joan Pedragosa com si fossin part del seu equipatge per la freda Alaska o la càlida Tierra de Fuego.

Una mostra, que es podrà visitar des d’aquest dimecres i fins al 22 de març.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat