Botó Contacta amb Badaweb

Entre un 5 i un 10% dels escolars pateixen dislèxia

Publicada: 13.02.2006Secció: Reportatge

Avui ens hem apropat a l’únic centre de tractament de la dislèxia que existeix a Badalona, tot i que entre un 5 i un 10 per cent dels escolars pateixen aquest trastorn d’atenció d’origen neurològic. Són en els primers anys d’escolarització quan es detecta que l’alumne té problemes per escriure i llegir. Uns fets que provoquen sentiments de frustració de l’estudiant.

Els experts alerten de la importància de la detecció precoç i de la necessitat d’actuar en les primeres fases d’aprenentatge.



Als alumnes amb dislèxia els costa transformar el so d’un mot en la lletra com s’escriu perquè les àrees del cervell que estableixen aquesta relació no estan ben coordinades. Així, un símptoma de la dislèxia pot ser la lectura o l’escriptura de les paraules de manera incomplerta o amb molta dificultat. La impossibilitat de l’infant amb dislèxia de seguir el mateix ritme d’aprenentatge que la resta de companys els provoca frustració.



El centre “El llapis”, ensenya als estudiants dislèxics el significat de les lletres i el seu so, de manera que aprenen a transformar el fonema o so, en la lletra dibuixada. Aquest centre de Badalona insisteix en la importància que els mestres puguin detectar els escolars que pateixen aquest trastorn i també destaca la necessitat d’una legislació que defensi els drets d’aquests alumnes.

Segons els experts, una detecció precoç d’un infant amb dislèxia i un tractament individualitzat li permetrà que cada vegada siguin més autònom en el seu desenvolupament escolar.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat