Botó Contacta amb Badaweb

Males notes quant a contaminació per a la subcomarca del Barcelonès Nord

Publicada: 24.01.2006Secció: Medi Ambient

Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs es troben entre els quaranta municipis catalans que superen els límits europeus de diòxid de nitrogen i de partícules. El Departament de Medi Ambient té la intenció de crear una zona de protecció especial a la regió metropolitana per al restabliment de la qualitat de l’aire.



Aquesta acció permetria que en qüestió d’un any, des del moment que fos efectiva la declaració, s’apliquessin mesures per rebaixar la contaminació fins als índex que la normativa comunitària considera que preserven la salut humana i mediambiental.



Segons la directora de Qualitat Ambiental, Maria Comellas, el trànsit és el responsable del 90 per cent de les emissions de diòxid de nitrogen. En aquest sentit, d’entre les mesures per evitar aquesta contaminació hi hauria d’haver filtres obligatoris als automòbils. Les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres són partícules respirables procedents del transport, principalment vehicles de gasolina, i de determinats processos industrials.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat