Botó Contacta amb Badaweb

Nou sistema de recollida selectiva al Centre

Publicada: 16.12.2005Secció: Medi Ambient

Des d’ahir al migdia, els veïns del barri del Centre poden fer la recollida selectiva de matèria orgànica amb el sistema porta a porta o llençant les escombraries als nous contenidors marrons. Ara, l’àrea de Via Pública passarà a recollir les bosses taronges de matèria orgànica entre les dues i les quatre de la tarda, enlloc de fer-ho al vespre. A més, es complementa amb els contenidors marrons, que s’han col·locat al costat dels de paper, vidre i plàstic.

Un dels handicaps que han provocat el canvi ha estat haver d’adquirir les bosses taronges necessàries per a la matèria orgànica, que ara ja no caldran per als contenidors de reciclatge. D’altra banda, el regidor Francesc Serrano ha avançat que s’instal·laran contenidor soterrats a les zones de la ciutat que es reurbanitzin.



L’associació de Veïns del barri del Centre havia demanat reiteradament la instal·lació dels dipòsits sota terra. L’amplada dels carrers ho fa tècnicament difícil.



El mètode de recollir la brossa orgànica al barri del Centre ha estat criticat, no només pels veïns, sinó per Convergència i Unió. El grup d’oposició fa èmfasi en què el consistori els ho posa molt difícil als veïns per l’horari en què aquest han de dipositar les bosses en els contenidors marrons, de dues a quatre de la tarda.



Segons CiU, l’ajuntament ha adreçat als veïns del Centre una circular on els informa de l’horari i que la recollida es fa de dilluns a dissabte. La federació nacionalista critica que només es disposi de dues hores per poder llençar la brossa orgànica i que sigui en un moment del dia on molts residents no es troben al seu domicili.



Ferran Falcó demana a l’ajuntament que la brossa orgànica al Centre i també al grup Verge de la Salut, l’altre punt de la ciutat on està implantat aquest sistema, es pugui llençar a partir de les set de la tarda. El representant nacionalista considera, a més, que és una manera d’evitar que hi hagi més contenidors al carrer.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat