Botó Contacta amb Badaweb

Durant una setmana, la Rambla acollirà estands d’energia solar

Publicada: 17.10.2005Secció: Medi Ambient

Coincidint amb la Setmana de l’Energia de Catalunya, l’àrea de Medi Ambient de l’ajuntament de Badalona ha organitzat des de diumenge la segona mostra d’energia solar i Eficiència Energètica de Badalona. Durant una setmana, la Rambla acollirà estands d’empreses del sector, una exposició interactiva i demostracions pràctiques de les diferents tecnologies i tallers dirigits al públic en general. L’objectiu de la mostra és donar a conèixer mecanismes d’estalvi i eficiència i les energies renovables disponibles al mercat. Badalona és una ciutat que aposta per l’energia solar.



En els darrers anys, el consum d’energia a Badalona ha anat en augment, tant pel que fa al consum elèctric, com el de gas natural i el de combustibles derivats del petroli.

Des del febrer de 2004 Badalona conta amb una ordenança solar tèrmica. L’objectiu d’aquesta normativa és regular la utilització d’energia solar per a la producció d’aigua calenta. L’ordenança és aplicable a aquelles edificacions de nova construcció, en els casos de rehabilitació o canvi d’ús de l’edifici.

Paral·lelament s’ha engegat un programa de subvencions per a les instal·lacions de plaques solars tèrmiques en aquells edificis que no estan obligats per llei. També s’han donat bonificacions fiscals per les obres que incorporin captadors d’energia solar tèrmica o plaques fotovoltaiques.

A la ciutat s’han realitzat diferents projectes que demostren la viabilitat tècnica i econòmica tant de captadors d’energia solar tèrmica com de plaques fotovoltaiques. L’Escola Gitanjali, Can Casacuberta o la Casa de la Vila són algunes de les intal·lacions municipals que funcionen amb energia solar.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat