Botó Contacta amb Badaweb

No hi haurà restriccions fins que els embasaments no arribin al 20%

Publicada: 04.10.2005Secció: Medi Ambient

Les mesures de restricció d’aigua en el consum domèstic a l’àrea metropolitana no començaran a aplicar-se fins que les reserves d’algun dels embassaments que abasteixen la zona no baixin fins al 20% de la seva capacitat. Estem parlant dels embassaments del Ter i del Llobregat. A Badalona les restriccions d’aigua domèstica no es deixaran notar com a mínim fins a mitjans de desembre, segons Aigües de Barcelona, empresa encarregada del subministrament i la distribució de l’aigua potable a l’àrea metropolitana.



De moment, l’estat dels embassaments no s’ha vist gaire alterat, ja que les últimes pluges només han servit perquè no surti més aigua de la que entra, però en cap moment han augmentat el volum de les reserves hídriques. Les conques del Llobregat i del Ter es mantenen en la fase d’excepcionalitat 1, que estableix les primeres restriccions, però no les més dures. Així, aquesta fase implica un control en el reg de parcs i jardins, neteja de carrers, fonts ornamentals i altres usos recreatius. A data d’avui la conca del Ter es troba a un 31,85% de la seva capacitat i la conca del Llobregat a un 22,35%.



En cas d’entrar en la fase d’emergència la primera mesura que s’adoptaria seria acotar el consum d’aigua a 230 litres per persona i dia. El consum actual és aproximadament de 130 litres diaris, per tant això farà que no siguin necessàries restriccions d’aigua fins a mes endavant.



A dia d’avui Aigües de Barcelona no ha adoptat cap mesura de restricció i manté un subministrament normal. Si no plou d’ara endavant es preveu que les mesures contra la sequera a l’àrea metropolitana comencin a deixar-se notar cap a finals d’any, amb una baixada de la pressió de l’aigua i talls puntuals en el subministrament.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat