Botó Contacta amb Badaweb

Les torres d’Endesa són les causants de l’episodi de pluja fèrrica d’aquest estiu

Publicada: 19.09.2005Secció: Medi Ambient

Les torres d’Endesa són les causants de l’episodi de pluja fèrrica d’aquest estiu, segons el departament de Medi Ambient de la Generalitat. Segons Endesa, però, no els consta cap capítol de pluja negra al mes juliol i asseguren no haver rebut cap notificació del departament de Medi ambient per netejar les dues torres.



Les xemeneies haurien tacat al juliol alguns vaixells del port de Badalona, molt proper a la central. Els punts d’òxid de les cobertes només s’han pogut netejar amb productes especials, mentre els propietaris continuen esperant una resposta.

El nou episodi de la coneguda com a pluja negra va aixecar les sospites sobre la segona torre d’ENDESA, clausurada el 2002 després d’expulsar en diverses ocasions partícules fèrriques que van embrutar d’òxid vehicles i roba. En total, prop de 200 veïns de Sant Adrià i de Badalona van denunciar l’elèctrica per danys.

Medi Ambient ha determinat, però, que Fecsa no ha engegat en aquesta ocasió la segona torre, sinó per les altres dues que funcionen amb normalitat i sense fuel.

Comprovat el focus d’emissió, la Generalitat ha requerit a l’elèctrica que netegi les parets internes de les dues torres, on s’acumulen les partícules i surten a l’exterior de manera puntual.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat