Botó Contacta amb Badaweb

Badalona podria patir les primeres restriccions si no millora la situació de sequera a Catalunya

Publicada: 06.09.2005Secció: Medi Ambient

L’agència catalana de l’aigua ja té a punt l’esborrany del decret d’emergència que, a diferència de l’aprovat al maig, preveu restriccions al consum d’aigua domèstica i trasllada el protagonisme als municipis, que es fan responsables de la distribució de l’aigua. Una de les situacions més crítiques la pateix la conca del Llobregat, on els embassaments ja es troben a un 24%. Per aquest motiu, els municipis que reben aigua d’aquest riu, pràcticament totes les poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona podran patir a l’octubre les primeres restriccions. Unes restriccions que es concretaran en una reducció de la pressió i amb talls d’aigua en determinades franges horàries.

El passat mes de juny Badalona va adoptar mesures per assegurar l’abastament d’aigua com la substitució de l’aigua potable per freàtica a l’hora de regar parcs i jardins i la neteja dels carrers.

Les restriccions en l’ús domèstic es començaran a aplicar quan la capacitat d’aigua emmagatzemada als embassaments estigui per sota d’un 20%. Els embassaments del Ter, que és qui subministra bona part de l’aigua de Badalona, es troben a un 32% de la seva capacitat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat