Botó Contacta amb Badaweb

Troben amiant en els terrenys on s'ha de construir la futura escola Progrés

Publicada: 05.09.2005Secció: Medi Ambient

Les obres havien de començar aquest estiu, però l’edifici de la nova escola Progrés i el pati de l’institut La Llauna, en tots dos casos al barri del Progrés, hauran d’esperar. El motiu és la troballa d’amiant, una substància cancerígena, als edificis que s’han d’enderrocar per fer aquestes construccions. Es tracta de l’antiga fàbrica Eines Canela que ara allotjava una impremta, i una empresa de neteja.



L’amiant és un mineral fibrós que es troba en materials com el fibrociment o perquè ens entenguem, l’uralita i els aïllants tèrmics. És una substància que pot provocar càncer a les vies respiratòries si s’inhala la seva pols. Això vol dir que cal manipular-lo amb mesures de protecció. Aquesta substància s’ha trobat a la teulada de l’antiga fàbrica Eines Canela, al solar de la qual s’ha de construir la nova escola Progrés i el pati de l’Institut la Llauna. A l’espera de permisos especials d’enderroc per part de la Generalitat, l’ajuntament de Badalona confia que les obres de l’escola Progrés i del pati de La Llauna comencin aquest mes.



La regidoria d’educació es reunirà amb els responsables de La Llauna i l’escola Progrés quan s’assabenti del nou calendari d’obres. En tot cas, i en relació amb l’escola Progrés, Mañas confia que el curs vinent estigui en marxa el nou edifici.



Mentrestant, els alumnes d’aquest col·legi hauran de conviure durant el curs amb les obres de perllongament de la línia 2 del metro, que ha d’arribar fins l’illa Fradera, on és previst construir una estació intermodal.



I mentre el nou edifici no sigui una realitat, la manca d’espai se supleix amb barracots o aules prefabricades. De moment hi ha quatre d’aquests mòduls i el regidor d’Educació confia que n’arribin un o dos més, els que ja no fan servei a l’escola Bufalà. L’escola Bufalà prescindirà d’aquestes aules prefabricades amb les que ha subsistit el seu primer any d’existència. Ara, el segon curs els a HEIes començaran al nou edifici construït al barri.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat