Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Medi Ambient
        • L’estació meteorològica de Badalona forma part des d’avui de la xarxa d’equipaments meteorològics de la Generalitat.

L’estació meteorològica de Badalona forma part des d’avui de la xarxa d’equipaments meteorològics de la Generalitat.

Publicada: 18.07.2005Secció: Medi Ambient

Gràcies a un conveni signat per les dues parts, totes les dades que es recullen en aquesta estació de Badalona podran utilitzar-se per part del Departament de Medi Ambient de la Generalitat per realitzar estudis climàtics i estaran a disposició de la ciutadania.

L’estació va posar-se funcionament l’any 1968 i fins el 2002 la presa de dades es va dur a terme de manera manual. A principis de l’ any 2003, l’estació es va modernitzar i va ser substituida per una estació automàtica gestionada de manera remota des de laboratori municipal. Actualment, compta amb un registre climàtic de més de 30 anys, una informació considerada com a molt valuosa per part del Servei Meteorològic de Catalunya.

L’estació meteorològica de Badalona mesura les temperatures, la velocitat i la direcció del vent, les precipitacions, la humitat, la radiació i la pressió atmosfèrica. El conveni suposa que el Servei Meteorològic assumeixi el manteniment de l’estació, així com la recollida i validació de les dades transmeses. Les dades, a més, es podran consultar a través d’internet al web www.meteocat.com



El Servei de Meteorologia de Catalunya compta amb unes 154 estacions ubicades a diferents zones de la geografia del nostre país, on es poden distingir una seixantena de zones climàtiques.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat