Botó Contacta amb Badaweb

Greenpeace dóna toc d'alerta a la zona de la fàbrica Cross

Publicada: 06.07.2005Secció: Medi Ambient

L’organització ecologista Greenpeace ha denunciat l’existència de quinze espais costaners amenaçats al litoral català, la majoria dels quals per plans urbanístics. Entre els espais sobre els quals Greenpeace dona el toc d’alerta es troben el tram on hi havia l’antiga fàbrica Cros de Badalona, i la zona del port de Sant Adrià de Besòs. Els ecologistes han demanat a l’administració que ajudi els ajuntaments perquè no depenguin econòmicament de la construcció.



Els plans urbanístics, el turisme, les actuacions en regeneració de platges i ports i la contaminació són els quatre factors que, segons l’informe annual de Greenpeace, estan destruint a gran velocitat el litoral català.



A Barcelona, els ecologistes han situat com a espais amenaçats Pineda de Mar, pel trencament de l’emissari submarí o la platja d’Arenys pels residus flotants. Citen també, entre d’altres, Badalona, en el tram contaminat pels residus químics de l’empresa Cros. Un cas que, segons Greenpeace, és especial i el més greu, és el de la construcció del port esportiu del Fòrum. Segons l’organització l’ampliació del port de Sant Adrià afecta als bancs de pesca i l’autorització per construir el zoo mar és molt negativa.



Dels quinze espais costaners amenaçats denunciats a l’informe de Greenpeace, la meitat es troben a la província de Girona. L’organització considera que la pressió urbanística a la qual es veuen sotmesos els ajuntaments costaners, que tenen en les llicències de construcció la seva principal font d’ingressos, és un dels orígens de la degradació de la costa. Per això, Greenpeace demana l’aplicació d’una ecotaxa o incentius pels ajuntaments per

tal que protegeixin el seu paisatge i inverteixin al medi ambient.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat