Botó Contacta amb Badaweb

“Les dones de Badalona amb l’art i la cultura” a la cripta de Sant Josep

Publicada: 08.03.2005Secció: Exposicions

I una altra manera de commemorar aquest Dia Internacional de la Dona Treballadora és l’exposició que organitza conjuntament la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona i l’Observatori de la Violència de Gènere i la Discriminació a la cripta de Sant Josep. El seu títol, “Les dones de Badalona amb l’art i la cultura” i es podrà veure fins a l’11 de març.



Normalment les associacions exposen cadascuna al seu local, Enguany, però, 22 dues entitats han decidit unir-se per presentar juntes les seves creacions. Són 300 obres en total.

Purificación Velázquez, vocal de la dona de la FAVB, considera que el local de l’exposició és massa reduït per a les dones que han col·laborat i que algunes, fins i tot, s’han quedat fora de la mostra. Per això havien demanat un espai més gran com el Museu però la Regidoria de Cultura els el va negar. De cara a l’any que ve han demanat el Refugi per fer l’exposició però el consistori els ha respost que aquesta sala només és per als artistes amateurs. Tot i així, la FAVB creu que les dones pintores dels barris de la ciutat es mereixen una bona sala d’exposicions, segons una dona del grup de dones de Can Claris

Un altre dels actes conjunts entre la FAVB i l’Observatori és una conferència titulada “Dones al món” al Museu de Badalona. La intenció de la xerrada és acostar la realitat de les dones del Japó o Marroc a la nostra cultura. Les ponents seran la professora japonesa Midori Murahashi i l’estudiant de batxillerat Rajae Zamani. També hi participarà el sociòleg Jesús Requena.

Per altra banda, un dels projectes de futur que ha anunciat la vocalia de la dona són uns cursos de mediació social amb psicòlegs, juristes, policies i metges.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat