Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Política
        • El diàleg entre les diferents forces polítiques, el camí a seguir per aconseguir la pau al País Basc segons el dirigent d'EUiA, Javier Madrazo

El diàleg entre les diferents forces polítiques, el camí a seguir per aconseguir la pau al País Basc segons el dirigent d'EUiA, Javier Madrazo

Publicada: 02.02.2001Secció: Política

Diàleg i no violència. Aquests dos conceptes són les claus per resoldre el conflicte basc, segons el coordinador general d´Esquerra Unida a Euskadi, Javier Madrazo, que ha visitat Badalona. L'estada de Madrazo a Badalona és la primera d´una sèrie de visites que els dirigens bascos d´Esquerra Unida faran a Catalunya.



Javier Madrazo ha fet una anàlisi de la situació política al País Basc i ha reiterat la seva aposta pel diàleg entre tots els partits polítics a Euskadi. Segons el líder d´Ezquer batua la situació propiciada per la banda terrorista ETA al Pais Basc no és irreversible i la ciutadania no està diposada a conviure sempre amb el conflicte. Madrazo creu que la solució passa perquè ETA deixi les armes i totes les foces polítiques, sense excepcions, seguin en una taula a parlar.





Javier Madrazo opina que la majoria de la societat basca dóna suport a la via del diàleg i sap que la via policial, tot i ser necessària, no resoldrà els problemes ni evitarà més assassinats. El coordinador general d´Esquerda Unida ha criticat el pacte antiterrotista signat entre el Partit Popular i el Partit Socialista i l´ha qualificat d´excloent i limitat. Madrazo ha dit també que el govern central ha d´assumir responsabiltats en el conflicte i deixar de fomentar la discòrdia i bipolaritzar la societat basca.





Entre les claus per acabar amb la violència a Euskadi hi ha, segons Javier Madrazo, el fet d´ ampliar el consens entre nacionalistes bascos, nacionalistes espanyols i no nacionalistes. El dirigent basc ha afirmat que el govern central s´ha de comprometre a respectar la capacitat del poble basc per decidir el seu futur i, aquest compromís, inclou el que es denomina dret d´autodeterminació.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat