Botó Contacta amb Badaweb

EUiA demana a l'Ajuntament que insta el govern central a modificar la llei d'estrangeria

Publicada: 29.01.2001Secció: Política



El grup municipal d´Esquerra Unida i Alternativa presentarà demà al ple una moció per tal que l´Ajuntament insti al govern de l´Estat perquè modifiqui la llei d´estrangeria. Esquerra Unida considera que la nova llei, que va entrar en vigor el passat dia 23 de gener, representa un retrocés i desampara immigrants sense papers.



La modificació de la llei inclou articles que prohibeixen als immigrants manifestar-se, associar-se, sindicar-se i exercir el dret a fer vaga. Segons Esquerra Unida, la llei també nega a les persones immigrades el dret a vot a les municipals , anul.la el dret a l´educació no obligatòria als "sense papers" i limita el dret a l´assistència jurídica gratuïta. El president del grup municipal d´Esquerra Unida i Alternativa, Manuel Armentero, opina que totes aquestes modificacions posen molt difícil la situació de regularització dels immigrants. Armentero creu que l´Ajuntament s´ha de posicionar contra la llei i demanar al govern del PP que es preocupi per la integració social dels immigrants.







I sense deixar aquesta qüestió afegir que, segons publica el diari El Punt, els immigrants "sense papers" de la localitat veïna de Santa Coloma tenen previst fer una tancada de protesta el cap de setmana vinent a la parròquia de Santa Rosa. Segons el mateix diari, el ple de l´Ajuntament de Santa Coloma demanarà avui a les entitats que acullin nou socis encara que no tinguin papers. La protesta de Santa Coloma té lloc mentre encara hi ha 600 persones tancades a diverses esglésies de Barcelona, entre elles la de Santa Maria del Pi. Els immigrants en vaga de fam de Santa Maria del Pi porten tancats uns 10 dies i demanen la regularització d´almenys 20 mil sense papers.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat