Botó Contacta amb Badaweb

L'experiència d'un veterà, tecnica de formació per a la Guàrdia Urbana

Publicada: 03.12.2004Secció: Seguretat

L’aprenentatge d’un ofici, a través de l’experiència d’una persona veterana, és un tipus de formació implantada en moltes professions. Donat el bon resultat d’aquesta tècnica, la Guàrdia Urbana de Badalona ha instaurat aquest sistema al seu cos. Ja fa 5 mesos que, a la ciutat, patrullen conjuntament grups de veterans i aprenents.



Durant els 9 mesos que estan a l’escola de policies, els agents en formació reben una aprenentatge principalment teòric, com el dels Mossos d’Esquadra. La pràctica al carrer amb un altre agent veterà, que actua de tutor, però els ajuda a conèixer el funcionament de la Guàrdia Urbana en el dia a dia.



L’agent amb més experiència ajuda a conèixer les característiques de Badalona, ja que els ciutadans demanen sovint informacions de carrers. A més, transmet, al jove aprenent, pautes sobre com actuar al carrer segons la situació.



Els agents aprenents, per la seva banda, valoren en positiu aquesta etapa d’aprenentatge. Han de demostrar que són aptes per desenvolupar el seu càrrec. És per això que durant les pràctiques van acompanyats d’un psicòleg.



Amb tot, cal assenyalar que tot i que el tutor assumeix el paper de guia d’instrucció durant el període de formació, en cap moment deixa de ser un company més del cos de seguretat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat