Botó Contacta amb Badaweb

45 agressions en nou mesos a metges

Publicada: 03.12.2004Secció: Successos

En els darrers 9 mesos, a 8 hospitals de l’Institut Català de la Salut s’han produït 45 agressions, entre elles 14 a personal sanitari dels centres. L’increment de la violència també es trasllada a les agressions i amenaces que es viuen als hospitals. A Badalona, a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, s’han produït 4 casos. Tot i això, des del centre afirmen que l’agressivitat és present ben bé a diari.



Les situacions d’agressivitat que es donen als hospitals vénen donades, segons explica el sindicat de metges, pel desconeixement i desemparament en què es troben els malalts quan estan ingressats a urgències. Es donen, especialment, quan es produeix un retard en l’atenció o una errada mèdica.



Les agressions són bàsicament verbals i poques vegades desemboquen en situacions més greus. Amb tot, el sindicat de metges de Catalunya denuncia el gran nombre de robatoris que es donen tant a l’aparcament de Can Ruti, com en el mateix centre. El fet que des de fa un parell d’anys l’aparcament sigui gratuït i obert a tothom ha fet que el nombre de robatoris que es produeixen s’hagin incrementat notablement.

La solució passa, segons els metges, per ampliar la informació que es dóna als pacients i als seus familiars. Un projecte, aquest, que ja està en marxa.



A banda de les hostesses informatives, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol té previst posar en marxa l’any vinent un projecte que estableixi les actuacions que es duran a terme en matèria de seguretat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat