Botó Contacta amb Badaweb

ETA torna a atemptar i mata un cuiner de la comandància Marina a Sant Sebastià

Publicada: 26.01.2001Secció: Política

Prop d'un centenar de badalonins s'han manifestat aquest migdia a la Plaça de la Vila com a mostra de rebuig de l'últim atemptat de la banda terrorista ETA, que ha acabat amb la vida d'un cuiner de la comandància de Marina de Sant Sebastià. Es tracta de la primera víctima mortal d'ETA de l'any 2001, després de quatre atemptats fallits.



ETA ha assassinat aquest matí Ramón Díaz García, un civil que va treballar com a cuiner a la Comandància de Marina de Sant Sebastià. L'atemptat s'ha produït en explosionar una bomba lapa, situada als baixos del vehicle propietat de la víctima. Altres tres persones han resultat ferides de caràcter lleu i han estat traslladades a l'Hospital Nuestra Señora de Aránzazu, on romanen en observació. Un grup de badalonins a títol personal i representants municipals, encapçalats pel primer tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Badalona, Eduard Tortajada, s'han concentrat a la Plaça de Vila i sota una pancarta que té com a lema Prou assassinats.





La víctima d'avui, Ramón Díaz, tenia 51 anys, vivia a la capital guipuscoana i era pare de tres fills. La banda terrorista havia atemptat ja el 1996 contra un altre cuiner, treballador del Cos Nacional de Policia de Sant Sebastià. El mètode utilitzat va ser el mateix que ha assassinat Ramón Díaz, però en aquella ocasió l'objectiu d'ETA va aconseguir salvar la seva vida.







publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat