Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Política
        • Anna Balletbo insinua que l'alarma creada per l'anomenada "Sindrome dels Balcans" podria estar provocada per la mateixa OTAN

Anna Balletbo insinua que l'alarma creada per l'anomenada "Sindrome dels Balcans" podria estar provocada per la mateixa OTAN

Publicada: 10.01.2001Secció: Política

L'alarma social per l'anomenat "síndrome dels Balcans" no només ha esclatat entre els soldats de l'OTAN. També les organitzacions no guvernamentals estan confuses per la relació que hi pugui haver entre l'urani empobrit de la munició utilitzada a la guerra a l'antiga Iugoslàvia i el càncer contret per alguns soldats. La secretària de la Fundació Internacional Olof Palme, Anna Balletbó, reclama més atenció per part del Ministeri de Defensa envers les persones d'aquest organisme que van ser al conflicte. A més, ha insinuat que s'està utilitzant aquesta alarma per disminuir les despeses de l'OTAN a la zona fent retornar els soldats als seus països.



L'Organització Mundial de la Salut dubta de la relació que hi pugui haver entre l'urani empobrit de les bombes que l'OTAN va utilitzar al conflicte dels Balcans i el fet que alguns dels seus soldats hagin contret càncer. Però no donarà cap resposta definitiva fins que no acabi d'investigar. Mentrestant el Ministeri de Defensa ha posat en marxa un telèfon atès per metges per resoldre els dubtes dels afectats. En aquest sentit, la secretària general de la Fundació Olof Palme, amb seu a Badalona, ha mostrat la seva inquietut pels membres de la fundació que van ser a Kosovo.



Anna Balletbó ha insinuat una intenció política i econòmica darrera la "síndrome dels Balcans". Ha comentat que aquesta alarma social està sent utilitzada per repatriar soldats i disminuir els costos militars a la zona.



El cas és que en l'actualitat la confusió impera entre els soldats i les seves famílies que truquen de manera constant a la línia telefònica que ha obert el Ministeri de Defensa.

Aquest dijous, el responsable d'aquest ministeri, Federico Trillo, compareixerà al Congrés dels Diputats per explicar el resultat dels exàmens fets a les tropes espanyoles que van anar a Kosovo.











publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat