Botó Contacta amb Badaweb

“Joan Peiró i Badalona 1905-1920" ens mostra la relació entre el sindicalista i la ciutat

Publicada: 19.04.2004Secció: Exposicions

La vida sindicalista Joan Peiró, executat el 1942 a Paterna per les autoritats franquistes, és el motiu de l’exposició que es podrà veure des d’avui i fins al 24 d’abril a la biblioteca de Can Casacuberta. Sota el títol “Joan Peiró i Badalona 1905-1920”, la mostra explica la relació d’aquest personatge amb la ciutat a principis del segle XX.



La inauguració comptarà aquesta vespre a les vuit amb els parlaments dels historiadors Joan Vilarroya, Jordi Albadalejo, Joan Zambrana i la filla del Joan Peiró, Guillermina Peiró.

La iniciativa va néixer d’una proposta del CEDALL al Ple de l’Ajuntament per revisar el procés contra el sindicalista català i que va rebre el vot a favor de tots els partits municipals excepte el PP. El marc d’aquesta moció del CEDALL és la Proposició no de Llei presentada al Parlament de Catalunya relativa al seixantè aniversari de l’execució de Joan Peiró i la Moció presentada al Ple del consistori relativa a l’homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la posterior repressió.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat