Botó Contacta amb Badaweb

Els delictes a la ciutat baixen un 18%, després de l'arribada dels Mossos

Publicada: 17.03.2004Secció: Seguretat

L’arribada, ara fa un any, dels Mossos d’Esquadra a la ciutat ha ajudat a disminuir els delictes a Badalona en un 18%. Els delictes i faltes més habituals a la ciutat són petits robatoris, sobretot a vehicles o a botigues.



En còmput global, d’aquest primer any a Badalona, el que són fets delictius han baixat considerablement, sobretot pel que fa al delicte negre, aquell que el ciutadà no denúncia. Els delictes contra el patrimoni, des de furts fins a robatoris amb intimidació, han baixat un 25 %. Sergi Pla, intendent dels Mossos d’Esquadra a Badalona, ha manifestat la bona situació de la ciutat, respecte d’altres municipis amb un nombre alt d’habitants.



La violència domèstica és un dels punts forts d’actuació dels Mossos. En total s’han detectat 176 casos nous, en 167 dels quals l’agressor ha passat a disposició judicial.





Una de les primeres actuacions dels Mossos a Badalona ha estat a la zona d’oci de Can Ribó, on s’han aixecat més de tres mil actes, la majoria de les quals, per tinença d’estupefaents i d’armes, sobretot blanques. La campanya Festa Sana ha ajudat a disminuir considerablement el consum d’estupefaents.



La demanda ciutadana, denunciant els delictes que els afecten directament o indirectament, ha augmentat molt durant aquest any. L’ajuda oferta pels badalonins a l’hora de fer reconeixements de presumptes autors de delictes ha estat un dels punts que més s’ha incrementat, fet que, Sergi Pla ha valorat molt satisfactòriament, ja que significa la plena integració del cos policial a la ciutat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat