Botó Contacta amb Badaweb

Especial Informatiu sobre l'alcalde Xifré

Fotografía de Especial Informatiu sobre l'alcalde Xifré

Publicada: 26.02.2004Secció: Què fan a la tele?

Televisió Badalona dedica avui un programa especial informatiu a la figura de l’ exalcalde Frederic Xifré, afusellat al Camp de la Bóta el 15 de febrer de 1940. Sota el títol “Frederic Xifré, víctima de la repressió”, el programa intenta apropar-nos a la figura d’aquest personatge històric que és va convertir en el primer i únic alcalde de Catalunya represaliat pel règim franquista.



Aquest especial informatiu pretén donar a conèixer no solament la trajectòria política de Xifré, sinó també la seva vessant més humana a través de la veu dels experts i de diversos testimonis. L’apropament a la figura històrica de Xifré és també un primer pas per fer un dibuix de la Badalona de l’època i saber com es vivia a la nostra ciutat durant la guerra civil i els primers anys del franquisme.



El programa començarà a les 10 de la nit amb un ampli reportatge sobre el cas de Frederic Xifré que repassarà els fets que van portar a aquest alcalde republicà a convertir-se en un exemple de represàlia del règim. L’especial comptarà amb una entrevista a l’especialista en història contemporània, Borja de Riquer i amb una tertúlia que aprofundirà sobre la vida a Badalona fa més de 60 anys amb historiadors i testimonis de l’època.



Xifré va ser alcalde de Badalona des del mes e març de 1936 fins al febrer de 1937. En aquell moment, donada la situació que es vivia a la ciutat , tal i com va passar amb altres badalonins, es va exiliar a França. Xifré va tornar a la ciutat l’any 1938 convençut que només hauria de passar un temps a la presó i que la seva vida no corria perill. El cas de Xifré servirà també per recordar tots aquells badalonins que van patir les conseqüències de la guerra de manera anònima.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat