Botó Contacta amb Badaweb

La Guàrdia Urbana inicia una campanya per controlar l'ús del telèfon mòbil

Publicada: 19.01.2004Secció: Seguretat

Tot i que la normativa de seguretat vial ho prohibeix, molts conductors continuen utilitzant els telèfons mòbils quan són al volant. Un conducta imprudent ja que la distracció augmenta la probabilitat de patir un accident de trànsit. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana de Badalona ha dut a terme una campanya preventiva per tal de conscienciar els conductors.



40 denúncies en controls de carretera i 66 durant les patrulles en ciutat, en tant sols 1 mes. Aquest és el total de denúncies per conducció amb telèfon mòbil que ha realitzat la Guàrdia Urbana de Badalona. La campanya preventiva realitzada entre el 15 de novembre i el 15 de desembre pretén conscienciar sobre el perill que suposa conduir i parlar pel mòbil alhora. Els estudis demostren que el risc de patir un accident utilitzant un telèfon mòbil es multiplica per 6 i que equival a tenir 1 gram d’alcohol per litre de sang. De fet, la majoria d’accidents de trànsit que es produeixen a les carreteres es deuen a les distraccions, segons ha explicat el caporal de la Guàrdia Urbana, Pedro Gabriel Giménez Ortega.



Les sancions per conducció amb telefonia mòbil oscil·len entre els 36 i els 90 euros, segons el perill que implica aquest comportament. La Guàrdia Urbana de Badalona ha anunciat que tornarà a engegar més campanyes preventives per conscienciar als conductors del risc que comporta aquesta conducta imprudent.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat