Botó Contacta amb Badaweb

Els arqueòlegs del museu reprenen la neteja al poblat ibèric del Turó d'en Boscà

Publicada: 12.11.2003Secció: Societat

El Museu de Badalona ha iniciat noves tasques de neteja i posada a punt al poblat ibèric del Turó d’en Boscà. Un indret que ens remet als orígens de la història de Badalona i que es podrà visitar amb tota mena d’explicacions aquest diumenge.

El jaciment ibèric del Turó d’en Boscà és el nucli de poblament pre-romà més important que existeix prop de la ciutat romana de Baetulo. El fet de ser un jaciment arqueològic a l’aire lliure comporta greus problemes de conservació i manteniment. D’aquí que el Museu de Badalona hagi iniciat una intervenció arqueològica que consisteix en la neteja, consolidació i restauració de diverses zones del jaciment. Les actuacions, que duraran tres setmanes, se centren en punts com la muralla, les escales d’accés i una casa excavada en la roca. L’objectiu és que les herbes i els fenòmens meteorològics no malmetin el jaciment.

Aquesta rentada de cara del poblat ibèric del Turó d’en Boscà, catalogat per la Generalitat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, coincideix amb una visita guiada que es realitza aquest diumenge.

Per participar a la visita guiada cal incriure’s prèviament trucant al Museu de Badalona. El telèfon és el 93.384.17.50.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat