Botó Contacta amb Badaweb

Arriba a Badalona l'exposició "Les aromes de l'al-Andalús"

Publicada: 12.11.2003Secció: Exposicions

La història està plena d’olors i a través d’ells és que ens proposa l’exposició que ha aterrat a la Plaça dels Països Catalans que ens hi apropem. “Les aromes d’Al-Andalus” una mostra on el perfum de les espècies i les plantes són protagonistes per explicar-nos com d’estreta és la relació entre la cultura musulmana i peninsular.



Fins al 17 de desembre podem apropar-nos a aquesta exposició promoguda per la Fundació “La Caixa” i que és el resultat de tres anys de treball conjunt amb la Fundació de Cultura Islàmica. Tot aquest temps buscant les olors d’espais que també es recreen, amb gran bellesa i fidelitat, en aquesta exposició: el soc on es venien aquests productes, la mesquita, les cases i els seus jardins.



A través de les plantes i espècies se’ns proposa, de fet, un recorregut per la vida social i econòmica dels andalusins, des de l’Índia fins a la Península Ibèrica, passant per Egipte, Síria o Palestina. Aquí distribuïen els seus productes als anomenats “funduqs” o alfòndecs, dipòsits de mercaderies en ciutats com Granada o Màlaga.



En el rerafons d’aquesta exposició hi ha el missatge que musulmans i no musulmans que vivim a la mateixa ciutat tenim un llegat comú.



La carpa situada a la Plaça dels Països Catalans, Pep Ventura, acollirà el 13 de desembre, aquest dijous, una xerrada sobre els conceptes bàsics de l’Islam, a càrrec de Dolors Bramon, professora d’estudis àrabs i islàmics a la Universitat de Barcelona. N’hi haurà una altra conferència sobre música andalusí i un concert, entre d’altres activitats.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat