Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Seguretat
        • L’intendent dels mossos d’esquadra afirma que als barris de La Pau i La Salut ha disminuït el nombre de tallers il·legals

L’intendent dels mossos d’esquadra afirma que als barris de La Pau i La Salut ha disminuït el nombre de tallers il·legals

Publicada: 07.10.2003Secció: Seguretat

Sergi Pla afirma que La Pau no és un dels barris més conflictius de la ciutat pel que fa al nombre de delictes. Segons Pla, els problemes sorgits no tenen un base en la delinqüència sinó en el desconeixement i la manca d’integració. El màxim responsable de la policia autonòmica reclama que es desvinculi la inseguretat amb la immigració.

El cap dels mossos, que fa uns dies es va reunir amb alguns veïns de la Pau, considera, amb les xifres a la mà, que cada vegada hi ha menys tallers on treballen persones que es troben en situació irregular. Diu, a més, que durant les inspeccions policials de cada 10 o 12 treballadors, només 1 es troba en situació il·legal, i que la resta tenen els papers en regla. Segons Sergi Pla, la policia ja fa una tasca d’identificació d’aquestes persones però no les pot aturar al carrer només pel fet de pertànyer a d’altres cultures.

Pla considera a més que el fet de tenir tallers, la majoria de confecció, al costat de casa no ha de ser sentir insegurs els veïns. Diu Pla que comprèn que provoquin molèsties pel que fa als sorolls, però que si compleixen les ordenances municipals i el codi penal, se’ls ha de respectar com a la resta de ciutadans. Afirma Pla que a la policia autonòmica el que li preocupen són els delinqüents i no els treballadors.

Un altre punt a tenir en compte, segons l’intendent, és l’explotació que viuen sovint aquests treballadors, la majoria d’origen xinès o magribí. Segons Pla, aquest fet sí que vulnera el codi penal perquè sotmet aquestes persones a jornades laborals abusives i els obliga sovint a treballar i dormir en pocs metres quadrats en condicions infrahumanes.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat