Botó Contacta amb Badaweb

Mor la ballarina Mirta Pla

Publicada: 25.09.2003Secció: Espectacles

La ballarina Mirta Pla va morir diumenge a Barcelona. Pla, una de les figures del ballet cubà, mantenia des de feia deu anys una estreta relació amb Badalona on ha donat classes i on va ser una de les impulsores del Jove Ballet Clàssic.

La seva relació amb Badalona va començar el 1992 quan va participar en un intercanvi de beques entre l’escola de dansa de Marisa Yudes, a Badalona, i el Ballet Nacional de Cuba. Es va instal.lar a Barcelona i va fer classes al Jove Ballet Clàssic de Badalona on era coreògrafa. Aquest mateix any va celebrar al Teatre Zorrilla els 25 anys de l’escola de Yudes amb dues coreografies. I aquell mes, a l’abril, va rebre a Cuba el Premi Nacional de Dansa 2003.

Mirta Pla ha mort als 63 anys després d’una llarga malaltia. Va dedicar la seva vida de ple a la dansa, que va començar a practicar a la seva ciutat natal, La Havana. Va cursar estudis de piano i ballet al Conservatori Municipal i a l’Acadèmia de la ballarina Alicia Alonso. I es va convertir en una de les grans figures de la dansa clàssica.

Mor la ballarina cubana però les seves passes i els seus gestos han quedat escampats per tot el món. Mirta Pla va prodigar-se per Sud-Amèrica, per països com Argentina o l’Uruguai i també pel nord del continent, com Los Angeles. Va fundar el Ballet Nacional de Cuba amb el que va actuar per països d’Amèrica, Europa, Àfrica i Àsia.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat