Botó Contacta amb Badaweb

Se suspèn l'espectacle "Ritmos de ida y vuelta"

Publicada: 25.09.2003Secció: Espectacles

L’espectacle “Ritmos de ida y vuelta” amb el grup de dansa nou pas i Codanza es suspèn per la impossibilitat de la companyia cubana d’obtenir els visats per viatjar fins a Espanya. L’espectacle porta dos anys en preparació i s’havia d’estrenar aquest diumenge. Els entrebancs burocràtics, però, podrien anul·lar definitivament “Ritmos de ida i vuelta”.

Dimarts a la matinada els components del Grup de Dansa Nou Pas van rebre la notícia que la companyia Codanza no arribaria a Badalona per acabar de tancar l’espectacle combinat amb ballarins catalans i cubans. Un problema burocràtic amb l’obtenció dels visats ha fet impossible el seu trasllat fins a Badalona, on se’ls esperava la setmana passada per acabar de lligar l’espectacle “Ritmos de ida y vuelta” que s’estrenava diumenge. Segons la directora del grup de Dansa Nou Pas, Maite Biseti, totes les gestions amb l’ambaixada espanyola de La Havana han estat inútils.

De fet la companyia Codanza no ha estat la única en no poder venir a Espanya. Diverses companyies cubanes que havien de viatjar fins a Catalunya s’han hagut de quedar al seu país pel mateix problema amb els visats. Un problema que ja va afectar al Congrés d’Art flamenc que es va celebrar a Badalona que no va poder comptar amb el grup d’havaneres cubà que hi havia de participar

Davant aquest fet el president de l’Agrupació de les escoles de Dansa, Enric Font, lamenta que la política interfereixi en iniciatives culturals i s’ha mostrat sorprès i a la vegada indignat davant la situació.

El grup de Dansa Nou Pas i Codanza fa dos anys que treballen en la preparació de l’espectacle que combina els ballarins cubans dirigits per coreogràfs catalans i ballarins catalans amb coreografies cubanes. Ara fa uns dos anys els coreografs badalonins Montse Sánchez i Ramón Baeza van viatjar fins a Cuba per començar a donar forma a “Ritmos de ida i vuelta”. L’espectacle s’havia d’acabar de polir aquesta setmana, però finalment ha quedat en suspens indefinidament.

Ara es busca una sortida a l’espectacle que es podria estrenar a Cuba si s’aconsegueixen recursos econòmics suficients. Enric Font.

Una altra possibilitat és retocar, adaptar i reconstruir “Ritmos de ida i vuelta” per tal d’estrenar-lo a Badalona només amb Ballarins Catalans.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat