Notícies a Badaweb.com

El monument a la Sardana de la Plaça de la Plana de Badalona ja està restaurat

Publicada a Urbanisme el dia 12.02.2003

El monument a la Sardana de la Plaça de la Plana de Badalona ja està restaurat. Les peces noves que han substituït les antigues han estat fabricades en el mateix forn i amb el mateix sistema de cocció que en l’escultura original, obra de l’escultura Esther Albardané i la ceramista Àngels Domingo “Madola”. El projecte de restauració el van iniciar les dues artistes, però només el va poder acabar Àngels Domingo perquè Albardané va morir el pasta 3 de gener.

L’escultura mostra tres dansaires sobre un fons de mar i muntanya, que simbolitza Badalona. La restauració ha durat dos mesos i ha tingut un caire global i l’ha dut a terme el mateix equip que el va crear, l’any 1988.

El procés per posar al dia el monument ha estat dificultós. Les dues autores han hagut de fotografiar l’escultura i ampliar aquestes imatges per tornar a crear 25 peces que faltaven amb un acabat uniforme. Àngels Domingo afirma que en alguns moments ha tingut la sensació de refer un trencaclosques.

Domingo ha tingut paraules per la desapareguda Esther Albardané, que va iniciar la tasca de restauració conjuntament amb ella aquesta restauració i que malauradament va morir el passat 3 de gener. Segons Domingo, acabar la restauració ha estat fer-li un petit homenatge.

En la restauració també s’ha netejat tota la pintura dels grafits que presentava i s’ ha aplicat una pintura especial per evitar que aquest tipus de grafismes tornin a malmetre l’escultura.



Imprimir