Notícies a Badaweb.com

Mor Joaquim Grífol, un dels badalonins més lligats al món teatral de la ciutat

Publicada a Cultura el dia 12.11.2001



L’actor que va interpretar 107 vegades, ni més ni menys, la Passió, Joaquim Grífol. Un dels artistes i també autor més entranyables de la ciutat va morir divendres. La seva darrera aparició en públic va ser sobre l’escenari del Teatre Zorrilla quan va rebre la Guineueta Honorífica que li concedien els Amics del Zorrilla.



Joaquim Grífol va fer la seva vida sobre els escenaris, però també promovent l’art teatral i també la poesia a partir dels seus escrits. D’ell són obres com “La forastera del llac”, “Llevantina”, “Primavera i Tardor” o “L’eterna juventut”, una peça musicada.



Va actuar a teatres d’arreu, al Teatre Fortuny, de Reus, a Andorra, al Victoria de Badalona, al barceloní Romea. Va representar molts clàssics de la dramatúrgia catalana, entre aquests “Terra Baixa” o “La filla del Mar”. Però si hi havia alguna obra que sentís molt a prop era La Passió, tant que va arribar a representar-la 107 vegades.



Moltes de les seves actuacions de teatre amateur, Joaquim Grífol les va fer just a sota d’aquests estudis a l’anomenat teatre de Falange, i on es troba ara el cinema Verbena. Joaquim Grífol va rebre l’any passat la Guineueta d’Honor que va atorgar l’entitat Amics de la Música en la primera edició d’aquests premis al Teatre Zorrilla.





Imprimir